Boka Funäsfjällen

Fjällsport

Adress: 840 95 Funäsdalen Visa karta

Adress: 840 95 Funäsdalen

Heliskiing/Offpist
Vissa dagar måste man bara dra på tur utanför Funäsdalsberget. Området har fostrat många åkare med skön känsla för åkning på stora berg. Erfarenheten och kunskapen om var man hittar bra offpiståkning och vart helikoptern för dagen ska landa har dessa killar och tjejer i blodet, då dom flesta är födda och uppvuxna på skidor i Funäsfjällen. Det bästa av allt är att dom gärna vill dela med sig av sin kunskap till oss övriga, så boka in några helikopterlyft och en guide och njut av området utan lift.

HELISKI 1000
Efter dagens bästa förhållanden väljer guiden området där vi åker. Vårt mål är att ge dig minst 1000 fallhöjdsmeter av områdets bästa offpist med helikopter. Räkna med en halv dag på fjället.
På Helags högsta topp 1796 möh, finns Sveriges sydligaste glaciär och det är även den högsta toppen i Sverige söder om polcirkeln.
Skidåkningen är öppen med stora ytor som ger en fantastisk frihetskänsla. Är snön stabil kan guiden ta dig till riktigt brant åkning, men åkningen anpassas självklart efter din åkskicklighet.
Fallhöjden kan vara upp till ca 700 m per åk varför du bör vara en van skidåkare. Normalt ingår två lyft på Helags i Heliski1000 och vi utgår oftast från Ramundberget.
Är vädret sämre på Helags eller att ni letar efter lite enklare åkning har vi även möjlighet att åka på Skarvarna. Skarvarna ser ni enklast från Funäsdalen och Bruksvallarna, rakt in i solnedgången.
Storskarven (1260 möh) reser sig majestätiskt på västra sidan av vägen till Bruksvallarna. Här erbjuds en varierad skidåkning, på Storskarven har bla friåkningstävlingen ”Extrem SM” avgjorts.

Vi erbjuder tre lyft på Skarvarna när du bokar Heliski 1000.
Vi genomför heliski1000 endast då väder och snöförhållandena tillåter det.
Kommande dagar finns att förboka: Fredag och Lördag vecka 8,9,15,16. Övrig tid krävs 10 pers bokade för genomförande.

Pris: 2.900 SEK/person

Arr: Sportmaffian; bokning@sportmaffian.se

Visa mer

Om denna aktivitet