Heldagskurs 6 timmar med instruktör Heldagskurs 6 timmar med instruktör Heldagskurs 6 timmar med instruktör Heldagskurs 6 timmar med instruktör Heldagskurs 6 timmar med instruktör Heldagskurs 6 timmar med instruktör

Heldagskurs 6 timmar med instruktör

En heldag med instruktör behövs för att få en känsla vad de handlar om. Du dig grunderna på ett snabbt och säkert sätt för att eventuellt fortsätta med lite hjälp senare.

Beskrivning

Vi lovar att alla kan lära sig och ni kommer bara älska det. Kursen varar i ca 5-6 timmar. Passar dig som aldrig hållt i en kite tidigare och vill känna på hur magiskt de är att surfa bland dom finaste fjällen. Under en dag lär du dig grunderna i snowkite på ett säkert sätt. Teori varvas med mängder av praktiska övningar och vi spenderar största delen med att flyga kite. Efter nån timmes övning med kiten så har du förhoppningsvis så bra kitekontroll att du får börja testa surfa med dina egna skidor eller Snowboard. Under dagen kommer du börja surfa på egen hand och du kommer garanterat få ett nytt beroende. Det roligaste du nånsin gjort - vi lovar!

Du får en magisk frihets känsla då du lär dig segla/surfa både upp och ner för fjälltopparna och får uppleva offpist åkning på riktigt. Du kan färdas många mil på en dag och kommer upptäcka nya platser varje gång. Gillar du att gå på topptur eller vanlig tur-åkning så kommer du fullständigt älska Snowkite då ger dig alla känslor på samma gång med fullständig frihet. Du får uppleva non-stop offpist åkning med härliga puder svängar, hopp och men också en lugn och avslappnad åkning för den som önskar det.

Har du lite tidigare erfarenhet anpassar jag kitekursen efter din nivå, fyller i luckorna där det behövs. Kurserna startar varje dag hela vintern. mån – sön och hålls vanligtvis i Tänndalen vid Hamraliften. Funäsfjällen är de bästa området för att lära sig Snowkite med fina vindar, mycket snö och lättillgänglighet. Och en perfekt start om du också funderat på att börja testa kitesurf på vatten.

Har lagt upp lite video och bilder hur surfdagarna här uppe kan vara: https://www.instagram.com/surf_larsson/

FÖRKUNSKAPER
Inga!
Att lära sig kite på snö är betydligt lättare än på vatten
Är inte så fysiskt ansträngande som många tror, alla kan lära sig även om man är över 70

DETTA INGÅR
Erfaren och Certiferad Kite instruktör med över 1700h kurs timmar
Lån av komplett modern kiteutrustning. Alla storlekar på kites finns att tillgå från barn till tyngre deltagare
Tur och retur i liften

DETTA TAR DU MED DIG
Egna skidor / snowboard
Hjälm
Lunch, snacks & dryck

KURSINNEHÅLL
Snökite – möjligheter och begränsningar
Vindar- väder och vindfönster
Genomgång av säkerhetssystemet
Riggning av kite
Övning med kite statiska Zonen
Flygövningar med start och landning
Övning med kite dynamiska Zonen
Träna på att komma iväg på skidor / snowboard

För bokning, frågor och funderingar, ring
Lars-Johan Larsson 072 3415358, Certifierad Kite instruktör IKO
Jobbar heltid vinter & sommar med över 1700 utlärda kurs-timmar i blandade åldrar
https://www.instagram.com/surf_larsson/

Kurserna startar varje dag hela vintern. mån – sön och hålls vanligtvis i Tänndalen vid Hamraliften men kan ändras efter ert önskemål. Vi tar bara liften upp till toppen och utgår därifrån. Där har vi också värmestuga.

Alla kan lära sig och dom allra minsta barnen kan tolka efter instruktören för att hela familjen ska kunna vara med på en dag. På en dagskurs så har du kommit ganska långt och du börjar du surfa på fjällvågorna då Snowkite är betydligt enklare att lära sig än kite på vatten och är inte fysiskt ansträngande som många tror.

Tillfällen

20 | December
21 | December
22 | December
23 | December
24 | December
25 | December
26 | December
27 | December

Mer Information