Halvdagkurs 4 timmar med instruktör Halvdagkurs 4 timmar med instruktör Halvdagkurs 4 timmar med instruktör Halvdagkurs 4 timmar med instruktör Halvdagkurs 4 timmar med instruktör Halvdagkurs 4 timmar med instruktör

Halvdagkurs 4 timmar med instruktör

Halvdagskurs är för dig som vill prova på eller perfekt för dig som gått kitekurs tidigare och vill lära dig gå över till Snö/Fjäll eller för dig som kanske är lite ringrostig.

Beskrivning

Kursen varar i 4 timmar med instruktör och inkl. utrustning. Kursen kan passa dig som smått vill börja känna på hur snowkite känns, du får en genom gång av säkerhet och testa flyga kiten och vi börjar testa åka med skidor el snowboard. Du kommer förmodligen att börja åka en del på egen hand i slutet av kursen. När du börjar åka på egen hand så får du instruktioner via headset. Vi lovar att du kommer få ett nytt beroende och en ny känsla du inte känt tidigare.

Du får en magisk frihets känsla då du lär dig segla/surfa både upp och ner för fjälltopparna och får uppleva offpist åkning på riktigt. Du kan färdas många mil på en dag och kommer upptäcka nya platser varje gång när du behärskar tekniken. Gillar du att gå på topptur eller vanlig tur-åkning så kommer du fullständigt älska Snowkite då ger dig fullständig frihet. Du får uppleva non-stop offpist åkning med härliga puder svängar.

Har lagt upp lite video och bilder hur surfdagarna här uppe kan vara: https://www.instagram.com/surf_larsson/

DETTA INGÅR
Erfaren och Certiferad Kite instruktör med över 1700 kurs timmar
Lån av komplett modern kiteutrustning. Alla storlekar på kites finns att tillgå från barn till tyngre deltagare

FÖRKUNSKAPER
Inga - Alla kan lära sig.
Att lära sig kite på snö är betydligt lättare än på vatten
Är inte fysiskt ansträngande som de ser ut - så är du över 70 så är de ännu inte för sent!

DETTA TAR DU MED DIG
Egna skidor eller snowboard
Hjälm
Lunch, snacks & dryck

KURSINNEHÅLL
Snökite – möjligheter och begränsningar
Vindar- väder och vindfönster
Genomgång av säkerhetssystemet
Riggning av kite
Övning med kite
Flygövningar med start och landning
Träna på att komma iväg på skidor / snowboard

För bokning, frågor och funderingar, ring
Lars-Johan Larsson 072 3415358, Certifierad Kite instruktör IKO
Jobbar heltid vinter & sommar med över 1700 utlärda kurs-timmar i blandade åldrar
https://www.instagram.com/surf_larsson/

Kurserna startar varje dag hela vintern. mån – sön och hålls vanligtvis i Tänndalen vid Hamraliften men kan ändras efter ert önskemål. Vi tar bara liften upp till toppen och utgår därifrån. Där har vi också värmestuga.

Alla kan lära sig och dom allra minsta barnen kan tolka efter instruktören för att hela familjen ska kunna vara med på en dag. På en dagskurs så har du kommit ganska långt och du börjar du surfa på fjällvågorna då Snowkite är betydligt enklare att lära sig än kite på vatten och är inte fysiskt ansträngande som många tror. Snowkite är också de bästa att börja med om du sen skulle vilja börja kita på vatten.

Tillfällen

20 | December
21 | December
22 | December
23 | December
24 | December
25 | December
26 | December
27 | December

Mer Information