Fjällvandring Helagsmassivet Fjällvandring Helagsmassivet Fjällvandring Helagsmassivet

Fjällvandring Helagsmassivet

Egenskaper

  • Sommar

Har du alltid drömt om att vandra på fjället men inte vågat ta steget? Vi erbjuder en 4 dagar lång vandring runt och kring det fina Helagsmassivet. Turen passar för dig som inte har fjällvana men vill skaffa dig kunskap för att ge dig ut själv.

Beskrivning

Vi ser fram emot att träffa er och det fina fjäll som presenterar sig på sommaren. Att uppleva den svenska naturen på detta sätt är
något av en dröm för de flesta och vi uppmuntrar att ge sig ut att förgylla sina drömmar!

Planerade turer: 9-12 Augusti, 23-26 Augusti, 6-9 September och 20-23 September

Vi står för tält, kök, karta, kompass och mat. Vid behov av sovsäck så finns det att hyra men vi föredrar att ni har eran egen eller lånar av en vän eller familj.
Inför turen så är det bra om ni kikar över packlistan.Vi går igenom allt från hur vi sätter upp tält, utrustning, mat, fjällflora, navigering och andra tips and tricks för att du ska få en riktigt fin naturupplevelse.

Under 4 dagar kommer vi att bege oss från kläppen parkeringen i ljungdalen mot Helagsfjällstation. Väl uppe på fjället kommer vi att gå en slinga runt Helags massivet.Vi kommer att dela in oss i grupper för att lära oss navigera då grupperna får leda och visa vägen för
resten av gästerna, varje grupp får leda varsin dag. Längst vägen kollar vi om vi kan hitta och känna igen olika växter för att lära oss mer om fjällflora och dess olika egenskaper.

Vid Helagsfjällstation finns det en kiosk där man kan fylla på sin påse med nötter eller andra
godsaker, det finns även ett fik och en restaurang.
Vid frågor så hör gärna av er med ett telefonsamtal eller skriv ett mejl.
Informationsblad kan skickas ut vid intresse, bara mejla mig direkt.

Telefon: 0700395930
Guide@nextadventuresweden.se
Hoppas vi syns i sommar!
Andreas Pettersson

Mer Information