Boka Funäsfjällen

Fjällturen 22-23 Augusti 2020

Område: Bruksvallarna
Arena/Plats: Bruksvallarna
Kategori: Evenemang, Cykla, Event, [...]

Fjällturen är ett mtb-lopp i Funäsfjällen som passar alla. En cykeltävlingen för såväl elit som ungdom och motionärer. Två tävlingsdagar och aktiviteter under en hel vecka. På fredagen inleds tävlingshelgen med Tour de Fyrfasen i Ramundberget, cykeltävling för barn och ungdomar upp till 16 år. Till i år blir det en ny ungdomsbana läs mer här Tour de Fyrfasen. På lördagen startar huvudtävlingen i Funäsdalen för att slingra sig upp på fjället och passera Bruksvallarna för målgång vid vägs ände i Ramundberget. Där väntar gemensam after-bike.

Fjällturen arrangerar Landsvägslopp samma vecka som Fjällturen 2020.
Starten för båda loppen är på riksgränsen i Vauldalen, och målgång i Ramundberget. Läs mer om Forbondeloppet

Grundarna till Fjällturen & Forbondeloppet är Anders Blomquist, expertkommentator i SVT och Vasaloppsvinnare, tillsammans med Magnus Rydhult, VD Crimestoppers Sweden AB. Tävlingarna arrangeras ihop med Bruksvallarna Ramundberget Fjäll AB och Funäsdalens IF. 2013 var första året med Fjällturen och av press utsågs tävlingen till årets vackraste mtb-lopp.

Vi räknar med 1200 starter under helgen. Fjällturen är seedningsgrundande till Cykelvasan och sanktionerat av Cykelförbundet.

Välkommen till sommarens höjdpunkt och stora cykelfest i fjällmiljö!

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
11 Jul
Lördag 11 jul 2020 09:00 - 17:00 Bruksvallarna

Kontaktinformation

I närheten av


Kundservice


Boka med oss

  • • Funäsfjällens kompletta onlinebokning
  • • Skandinaviens tillgängligaste fjällupplevelse
  • • Inga bokningsavgifter online
Build: 2020-07-08 15:35:02, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-6102.cbischannel-394.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails